Chokladtryfflar med havssalt!

300 g mörk choklad

2 dl vispgrädde

20 g smör

1-1  ½ msk havssalt 

1 dl kakao (att rulla tryffeln i)

 

·         Koka upp grädden i en kastrull. Hacka under tiden chokladen och lägg i den varma grädden till en jämn smet.

·         När smeten är helt blank, rör i smöret

·         När den är blank igen, tillstätt havssaltet

·         Rör runt och ställ svalt

 

 
Hacka chokladen ganska fint, det underlättar sen när den ska smältas.

koka upp grädden snabbt

lägg chokladen i grädden 

blanda tills chokladen har smält och det är en slät smet

Rör i smöret tills smeten åter blir blank och fin

När det har stelnat tar du en sked och formar kulor, den smälter snabbt i händerna så gör det hyffsat snabbt
 
rulla bollarna i kakao, SE TILL SÅ ATT DET INTE BLIR FÖR TJOCKT LAGER- då blir dom jättejobbiga att äta..
 
 Bon apetit!
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback