Mumsiga Morotscupcakes!
Morotsmuffins, eller Morotscupcakes eftersom att dom är frostade. En variant på den klassiska morotskakan!
Ingredienser ca 17 st
2,5 dl matolja
200 g strösocker (ca 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g vetemjöl special (4 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk riven muskot
Glasyr
200 g smör
200 g philadelphia ost
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av en citron
sätt ugnen på 200 grader


börja med att vispa olja och socker tills det blir vitt


riv morötterna fint och blanda ner i vispningen


rör sedan i ett ägg i taget


Rör ner den torra blandningen i smeten


Har du silikon formar så är det perfekt att använda dom! annars tar du vanliga pappersformar (kan bli lite oljiga, så ställ dem på en handduk eller lite papper) Minska inte mängden olja för dom är bra som dom är! Fyll dem till hälften eller 2/3 beroende på hur stora du vill ha dom

Muffinsen är klara och vi går över till glasyren!
Glasyr
200 g smör
200 g philadelphia
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal ovh saft av en citron


Smält smöret och låt det svalna av



Mums!
Trackback