Mumsiga Morotscupcakes!

Morotsmuffins, eller Morotscupcakes eftersom att dom är frostade. En variant på den klassiska morotskakan!

Ingredienser ca 17 st
 
2,5 dl matolja
200 g strösocker (ca 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g vetemjöl special (4 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk riven muskot
 
 
Glasyr
 
200 g smör
200 g philadelphia ost
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av en citron
 
sätt ugnen på 200 grader
 
 
börja med att vispa olja och socker tills det blir vitt
 
 
riv morötterna fint och blanda ner i vispningen
 
 
rör sedan i ett ägg i taget
 
Blanda ihop de torra ingredienserna 
 
Rör ner den torra blandningen i smeten
 
 
Har du silikon formar så är det perfekt att använda dom! annars tar du vanliga pappersformar (kan bli lite oljiga, så ställ dem på en handduk eller lite papper) Minska inte mängden olja för dom är bra som dom är! Fyll dem till hälften eller 2/3 beroende på hur stora du vill ha dom
 
Muffinsen är klara och vi går över till glasyren!
 
Glasyr
 
200 g smör
200 g philadelphia 
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal ovh saft av en citron
 
 
Smält smöret och låt det svalna av
 
Vispa ihop alltihopa med en elvisp, men inte för länge, då blir glasyren lös istället!
 
Nu när glasyren är fin och fluffig lägger du det i en spritspåse (eller så smetar du bara på glasyren med en sked) och dekorerar muffinsen på ditt sätt! ;)
 
Mums!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback