chocolate chip cookies
dom här är rätt enkla att göra, dock blir dom ganska porösa, men smaken är amazing!
pssst! tar du bort bikarbonaten funkar degen som sjukt god "cookie dough", som du kan ha i t.ex. glass eller muffins, eller bara att äta som den är!
ingredienser
2 dl socker
½ dl potatismjöl
½ tsk bikarbonat
3 dl havregryn
2 ½ dl vetemjöl
200 g kallt smör (tror att man kan ta bort typ 20-30 g)
200 g choklad (jag använde 100 g ljus och 100 g mörk)
sätt ugnen på 175 grader, och grädda i ca 10 minuter


blanda alla ingredienser förutom smöret


knåda sedan in smöret lite i taget, skär ner smöret i kuber så går det lättare

jag började använda händerna efter en stund och jag rekomenderar verkligen att använda plast eller gummihandskar om man har långa naglar, det underlättar!

hacka chokladen ganska grovt, beroende på hur stora chokladbitar du vill ha i
(dock smälter det ju gansk bra men..)

klåda in chokladen i degen och forma sedan 2 stycken längder

mina längder blev otroligt osexiga men era blir med stor sannorlikhet snyggare!
skär i ca ½-1 cm per kaka, rulla till en boll och tryck sedan ut den lite på plåten.

tänk på att kakorna flyter ut i ugnen, och att därför inte lägga dom alltför tätt

lägg sedan på galler för att svalna

avnjut dom ljumna med ett glas kall mjölk!
Trackback